Werkwijze

Het ontwerpproces

Eunoia Studio | grafisch ontwerpstudio

Elk project heeft een bepaald ontwerpproces om het zo voor beiden duidelijk te hebben. Hieronder heb ik een korte en globale versie beschreven van hoe het verloopt, in de praktijk kan het natuurlijk wel eens anders verlopen aangezien het hieronder beschreven is voor een branding- & website. Is er iets niet duidelijk, wil je liever meer informatie of heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

Stap 1

Jouw wensen en planning

Via het contactformulier kan je aangeven wat je wensen zijn, maar hoor ik ook graag wie jij bent, jouw verhaal en dromen. Vervolgens laat ik jou weten wat de mogelijkheden zijn. Je ontvangt een PDF bestand met de verschillende pakketten met informatie, prijzen en algemene voorwaarden. Uiteraard is een offerte op maat ook mogelijk indien de pakketten niet bij je wensen passen. Geef hier ook aan wat jouw planning is en wanneer jij had gehoopt online te gaan. Goed om te weten: een website kan al binnen 4 weken online staan.

Stap 2

Checklist invullen + aan de slag

Bij akkoord op het gekozen pakket (of offerte) ontvang je van mij een checklist. Aan de hand van deze checklist stel ik een aantal vragen zoals: wie is jouw droomklant, doel van de website, of je al content/foto’s hebt, het ontdekken van jouw stijl.

Daarna ga ik aan de slag om op basis van jouw wensen een ontwerp te maken. Hier kan je vervolgens feedback opgeven (zelfde geldt ook voor een logo-ontwerp) – lees hieronder bij FAQ de voorwaarden.

Stap 3

Ontwerp uitwerken en testen

Na akkoord op de concepten ga ik aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. Hier worden alle pagina’s die zijn doorgegeven bij stap 2 ook meegenomen. Je kan de pagina’s doorlopen en testen. Feedback is hier ook mogelijk maar alleen kleine aanpassingen. Mochten er toch grote aanpassingen nodig zijn, bijvoorbeeld een geheel nieuw ontwerp, zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Uiteraard alles in overleg.

Stap 4

Let’s start your journey!

Dan is daar het grote moment: de LANCERING!
Ik zorg ervoor dat alles op jouw eigen website wordt overgezet zodat jij niets meer hoeft te doen. Het enige wat jij hoeft te doen is op de ‘refresh’ knop te drukken wanneer ik het aangeef. ;-)

TIP: lees altijd eerst de algemene voorwaarden en de meest gestelde vragen hieronder.

Meest gestelde vragen

Met welk platform werk jij?

Op dit moment werk ik alleen met WordPress.
Belangrijk: een thema werkt alleen wanneer WordPress.ORG is geïnstalleerd op je webhosting (een ‘Self-Hosted WordPress site). Een thema werkt niet met WordPress.COM (bijvoorbeeld: naam.wordpress.com) omdat je hier geen thema’s kunt uploaden. Heb je twijfels? Neem dan contact met mij op.

Met welk platform werk jij voor webshops?

Wil je een webshop beginnen of wil je een rebranding van je huidige webshop? Voor webshop via WordPress maak ik gebruik van WooCommerce en maak ik gebruik van een basistemplate die WooCommerce ondersteund.  Dit is een webshop plugin speciaal voor WordPress. Ik ben geen expert op het gebied van webshops en WooCommerce, maar weet de basis.

Het is dan ook van belang dat je zelf enige kennis hebt of gaat opdoen wanneer je met WooCommerce aan de slag wilt. Uiteraard kan ik je hier wel een aantal tips over geven en de basis met je delen. Ik ben niet verantwoordelijk voor fouten die bijvoorbeeld te maken hebben met producten, klantcommunicatie, prijzen. Voor technische problemen en fouten met betrekking tot het ontwerp mag je uiteraard altijd contact opnemen.

Waar vind ik de prijzen?

Een website, webshop, eBook of (re)branding is maatwerk en daarom kan ik geen exacte prijzen geven. Ik werk wel met pakketten met een starttarief die afgestemd zullen worden op jouw wensen. Prijzen voor een (re)branding starten vanaf € 70,00, website vanaf € 550,00, webshop vanaf € 575,00 en een eBook design vanaf € 125,00. Het uurtarief is € 60,00.

Wil je meer informatie of een offerte op maat? Neem dan even contact op!

Alle genoemde prijzen op de website zijn inclusief BTW tenzij anders vermeldt. De prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen.

Hoe lang duurt het voordat mijn website online kan staan?

Over het algemeen kan een website al binnen 4 weken online staan. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe groot de inhoud van de website is en hoe snel de content bijvoorbeeld aangeleverd wordt.

Wat kan ik doen om het project voor te bereiden?

Het allerbeste is om je content klaar te hebben, dit houdt in: teksten, informatie over de pagina’s, en afbeeldingen die je wilt gebruiken. Dit zal het proces versnellen zodat jouw website nóg sneller online kan!

Hoe vaak kan ik aanpassingen doen tijdens het ontwerpproces?

Voor een websiteontwerp is er de mogelijkheid van 1 correctieronde en voor een logo-ontwerp zijn er 2 correctierondes. Daarna geldt het uurtarief.

Voorbeeld websiteontwerp:
Voor een website krijg je één ontwerp voor de homepage (en soms voor een andere pagina), als dit het niet is en je wilt iets heel anders zien is dat de eerste correctieronde.

Voorbeeld logo-ontwerp:
Bij een logo-ontwerp krijg je de eerste keer maximaal 6 schetsen, hier wordt een keuze uitgemaakt en daarmee maak ik nog eens maximaal 6 schetsen (eerste correctieronde) en vervolgens indien nodig maak ik nog maximaal 4 schetsen (tweede correctieronde).

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden?

Een website ontwerp is exclusief: webhosting, domeinnaam, WordPress template, eventueel benodigde plugins. Alles wordt van tevoren met je gecommuniceerd. Heb je nog geen webhosting, domeinnaam, dan kan ik je adviseren en hierbij eventueel helpen met het installeren van WordPress.

Heb je geen foto’s? Dan kun je gebruik maken van stockfoto’s, gratis of betaald. Ik kan je opties voorleggen van mooie foto’s, dit zal eerst gratis stockfoto’s zijn om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Wat zijn de openingstijden?

Werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur. Support kan al binnen 24 uur worden beantwoord, zelfs in het weekend of op feestdagen – indien heel dringend.

Eunoia Studio | grafisch ontwerpstudio

Let’s get in touch

Enthousiast geworden? Zin om samen aan de slag te gaan? Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen?
Of het nu gaat om een (re)branding, webdesign of een eBook design. Ik help je graag verder!

Eunoia Studio | grafisch ontwerpstudio