Waarom je jouw WordPress website altijd moet updaten

Waarom je jouw WordPress website altijd moet updaten

Ik schreef al eerder over hoe belangrijk het is om je website te updaten en dit bij te houden, maar die was zo gedateerd, tijd voor een update. Hah! ;-)

Waarom zijn er updates?

Laten we beginnen bij het begin, want waarom zijn er eigenlijk updates? De updates of het nu gaat om WordPress zelf, je thema’s of plugins, zorgen voor nieuwe opties bijvoorbeeld een extra functie. Vooral ook zorgen de updates ervoor dat je een eventuele bug (een fout) opgelost worden, het repareert dus fouten.

Wat gebeurd er wanneer ik de updates niet uitvoer?

Allereerst zullen dus eventuele fouten blijven staan. Maar vooral, je website is een perfect doelwit om gehackt te worden. Meer dan de helft van WordPress website die gehackt zijn waren niet (volledig) up-to-date. Het is niet alleen dat je website ‘overgenomen’ wordt maar ze zorgen dat je website besmet is waardoor bezoekers die op je website komen ook besmet worden en dat is natuurlijk niet wat je wilt. En hoe sneller, hoe beter!

Kort samengevat, updates zorgen ervoor:

  • Je website krijgt nieuwe functies
  • Je website is beter beschermd tegen hackers
  • Je website zal sneller zijn én daardoor beter gevonden worden in Google*

* Een website die up-to-date is zal ook sneller werken. Dit houdt in dat je website voor Google beter presteert en Google geeft voorrang aan snellere websites.

Maak altijd eerst een backup

1 van de meeste redenen die ik hoor van het niet maken van updates is: “Maar wat als er iets fout gaat en ik alles kwijt ben?”. Ja, dat kan, al is het vaak altijd nog wel te achterhalen. Hierin is mijn belangrijkste tip: maak een backup.

Mijn twee favoriete plugins om een backup te maken zijn:

  • All-in-One WP Migration; hier kan je makkelijk met 1 druk op de knop een backup maken, exporteren en importeren
  • UpdraftPlus WordPress Backup Plugin; met deze plugin moet je het even instellen maar dan kan je gemakkelijk volledige backups bijvoorbeeld opslaan in Google Drive

Beiden zijn heel makkelijk in gebruik en kan jij met een iets geruster hart een backup maken.

Hulp nodig in het bijhouden van jouw website?

Het is dus alleen maar win-win-win wanneer jij je updates uitvoert! Maar ik kan me voorstellen dat het spannend kan zijn, of dat je geen tijd of zin hebt om dit zelf te moeten bijwerken. Dan kan ik jou daar bij helpen. Via een grafische strippenkaart kan jij mijn hulp inroepen voor kleine grafische werkzaamheden of support bij het updaten van jouw website.