Blog: Testimonials op je website plaatsen | Eunoia Studio

Testimonials op je website plaatsen

Testimonials op je website. Niet alleen leuk om te krijgen, maar ook erg nuttig om ze op je website te plaatsen voor potentiële klanten maar ook om zelf van te leren.

Een testimonial kan niet alleen laten zien dat je goed bent, maar ook verbeterpunten. Je kan het delen om potentiële klanten aan te trekken, maar ook ervan leren wanneer bepaalde punten net even beter kunnen.

Maar hoe krijg je nu een testimonial waar je écht wat aan hebt in plaats van “Superblij met het resultaat!” Hieronder vind je een aantal tips.

Durf te vragen om testimonials

Als eerste: durf überhaupt te vragen naar testimonials. Zonder vragen zal je klant niet zo snel een testimonial achterlaten. En maak het jezelf makkelijk door vooraf een aantal vragen mee te sturen. Zo krijg je uitgebreidere antwoorden, maar is het vaak voor de klant ook gemakkelijker om een testimonial te schrijven.

Zie enkele voorbeelden:

Wat is de reden dat je mij hebt ingeschakeld?

Een fijne vraag om goed onder de loep te nemen wat hun pijnpunten zijn, waar lopen ze tegenaan en waar hebben ze jou (specifiek) voor nodig. Zo kan je hier nog beter op inspelen. Bijvoorbeeld, ze willen een website maar weten niet hoe.

Hoe heb je onze samenwerking ervaren?

Zo kan je bijvoorbeeld te horen krijgen dat je bijvoorbeeld flexibel bent, dat je meedenkend en meevoelend bent. Als een toekomstige klant dit leest, maar veel twijfels heeft over wat ze precies wilt, zullen ze al gauw denken "Ah, die moet ik hebben, zij denkt met mij mee. Ik hoef het niet alleen te doen." Of je kan juist iets horen waar je van kan leren.

Welk aspect vond je het meest waardevol?

Het helpt je hier te ondervinden welk aspect zij het belangrijkste vinden tijdens een samenwerking. Bijvoorbeeld, de combinatie van kennis, vriendelijkheid en duidelijke communicatie, dat je goed aanvoelen, dat je bijvoorbeeld meedenkt.

PS: Is het nu een testimonial of review? Dat mag je uiteraard zelf beslissen. 😉 Een testimonial is in mijn ogen meestal een geschreven tekst over een dienst (samenwerking). Een review wordt vaak gebruikt voor ervaringen met een product en wordt versterkt met sterren.

Je kunt op je website ook ervoor kiezen om een titel als “Mooie woorden” of “Wat klanten zeggen” te gebruiken.