De nieuwste Instagram API update en wat betekent het voor jou?

UPDATE 17/04: er is inmiddels een update beschikbaar, daarna werkt de plugin weer!

Zoals je misschien wel hebt gemerkt is er veel te doen rondom Facebook en dat had natuurlijk ook gevolgen voor Instagram. Zo is er een nieuwe API (de manier waarop apps met Instagram communiceren) update geweest voor Instagram waardoor vele externe sites zoals plugins niet meer werken.

Ik ga niet helemaal in op al het gedoe (wel heel veel positief gedoe natuurlijk haha), maar wil ik jullie bij deze inlichten over de plugin: Instagram Slider Widget. Deze plugin gebruik ik veel voor mijn websites (ook mijn eigen websites) om bijvoorbeeld een Instagram balk in de footer of in de sidebar te plaatsen, maar die werkt nu niet meer. Of dit nog weer gaat gebeuren durf ik niet zeker te zeggen, er is nog geen update geweest.

Maar gelukkig zijn er nog alternatieven. Zo heb ik inmiddels een andere plugin die ik ook vaak gebruik, geactiveerd en die werkt gelukkig wel. Dat is: WP Instagram Widget. Deactiveer (en verwijder eventueel) de andere plugin en installeer deze om je balk weer zichtbaar te laten zijn. Enige nadeel: er zijn weinig opties en als je de Instagram balk in de footer gebruikt, is deze het mooiste met 8 foto’s en ‘Photo size: Large’.

Mocht je hier niet uit komen en mijn hulp willen inschakelen? Stuur dan gerust een mailtje!

Wil je nu wat meer weten over wat dit allemaal betekent en wat de gevolgen misschien zijn voor jou omtrent de API update? Amber van The Social Good Girl heeft hier een handige blogpost over geschreven!


Belangrijk: ik geef enkel tips in deze blogpost. Je bent zelf verantwoordelijk over het updaten van WordPress, plugins of een thema. Mocht je ergens niet uitkomen of iets willen vragen, dan mag je natuurlijk altijd mailen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email