Eunoia Studio | Grafisch ontwerpstudio | Branding | Webdesign | Ebook

3 tips voor kleine veranderingen op je website met een groot verschil

Om je droomklanten aan te spreken moet je opvallen, maar niet in grootte of teveel. Als grafisch vormgever breng ik jouw bedrijf of merk tot leven met design. Ik sta voor verfijnd en minimalistisch design, een design die opvalt op een manier die bij jou past en daarmee de juiste impact maakt.

Alleen niet iedereen heeft (gelijk) het budget om een website te laten ontwerpen. Ik help ook regelmatig om kleine veranderingen door te voeren die een groot verschil kunnen maken. Hier zijn 3 tips (+ 2 extra) die jij nu al kan doorvoeren.

Eén – Vervang je foto’s

Heb je een aantal jaren geleden foto’s laten maken of uitgezocht op een stock site dan is het slim om deze aan te passen. Het leukste en meest persoonlijke is om foto’s te laten maken van wat je doet en van jezelf. Zo blijf je origineel, uniek en val je beter op. Daarnaast kan je deze foto’s ook weer gebruiken voor bijvoorbeeld Instagram.

Twee – Gebruik je branding kleuren

Ik zie nog regelmatig dat er een mooie branding is met een kleurenpalet aangepast op deze branding maar dat deze niet worden doorgevoerd op de website. Als je hebt gekozen voor een standaard thema dan kan je gemakkelijk je eigen branding kleuren toepassen op jouw website. Lees ook mijn blog over kleuren psychologie.

Drie – Herschrijf je teksten

Het is belangrijk dat teksten kort en duidelijk zijn. Formuleer de vraag van jouw droomklanten en vul deze aan met wat jij voor ze kan betekenen, waarom ze voor jou moeten kiezen. En eindig natuurlijk met een duidelijke call to action (button) zodat ze gelijk naar de contactpagina gaan. Je kan natuurlijk ook contact opnemen met een tekstschrijver die voor jou aan de slag gaat.

Extra tips

Houdt het simpel. Net als met de teksten moet ook het ontwerp rustig en duidelijk zijn, ga voor bijvoorbeeld maximaal drie fonts. Voor kleuren schreef ik eerder een blog.

Plaats een Instagram in je footer, het fleurt de boel op en maakt het een stuk persoonlijker. Je kan deze op verschillende manieren weergeven en bezorgd ook je Instagram account een boost aan bezoekers.

Ga je liever aan de slag voor een compleet nieuw en professioneel design? Ik help je daar graag bij!