Blog: 3 redenen waarom je een website nodig hebt | Eunoia Studio

3 redenen waarom je een website nodig hebt

Ik zie nog regelmatig dat er ondernemers zijn die geen website hebben. Ze delen hun expertise, werk en meer alleen maar op social media (vooral Instagram). Dat is natuurlijk leuk, ik ben zelf ook gek op Instagram, maar dat is meer als extra.

Vandaag deel ik dan ook graag drie tips met je en ik zou je natuurlijk veel meer redenen kunnen geven, maar ik denk dat ik jou met deze tips al aan het denken kan zetten. Dat je na het lezen van deze blogpost bij jezelf gaat afvragen wat de reden ook alweer was dat je geen website hebt. ;-)

Eén – Je bent altijd online én vindbaar

Misschien wel de belangrijkste reden. Met een website ben je altijd online, je bent altijd vindbaar 24/7 en je hoeft hier in principe niets voor te doen. Als jouw droomklant op bepaalde zoektermen zoekt waar jij in kan voldoen dan zullen ze bij jou uit komen. Maar als jij geen website hebt zul je ook nooit gevonden worden.

Er is natuurlijk social media maar je bent beperkter in het delen en bezoekers willen vaak doorklikken naar een website met meer informatie. Ook moet je altijd in gedachten houden dat dit ooit opeens verdwenen kan zijn en dan ben je het allemaal kwijt.

Twee – Online identiteit en geloofwaardigheid

Als jouw droomklant op zoek is naar iemand in jouw vakgebied, dan gaan ze googlen. Iedereen die voldoet aan de eisen zullen ze opslaan en de voor- en nadelen gaan bekijken, maar als jij geen website hebt zullen ze jou niet vinden. Als je een website hebt laat je je zelf zien; wie je bent en wat je doet én straalt het ook geloofwaardigheid. Een onderneming die geen website heeft is eigenlijk niet meer van deze tijd en als jouw concurrent wel een website heeft dan gaat de klant logischerwijs naar de concurrent. Je hebt een echte online identiteit nodig om jezelf te laten zien.

Drie – Een goed communicatiemiddel

Misschien is het je wel opgevallen, maar offline drukwerk doe ik niet zoveel meer. Het wordt bijna niet meer gebruikt omdat het simpelweg in verhouding vele malen duurder is dan een goede website. Dit is een eenmalige investering, terwijl offline drukwerk regelmatig opnieuw gedrukt moeten worden. Stel je hebt een brochure met jouw diensten en prijzen, dan zul je deze sowieso elk jaar moeten vernieuwen.

Heb ik je gemotiveerd? Wil jij aan de slag voor jouw droom website?
Ik help jou graag! Neem contact op via het contactformulier!