Landingspagina – wat is het, wanneer en hoe gebruik je het

Een landingspagina heeft verschillende benamingen, zo ken je het misschien juist als “salespage”. Maar wat is het nu precies en wanneer gebruik je zo’n pagina? Ik leg het je graag uit!

Wat is een landingspagina?

Verschillende benamingen maar met hetzelfde doel. Een landingspagina is simpelweg bedoeld om jouw product of dienst te verkopen, of te overtuigen tot kopen. Het is vaak een simpele losstaande pagina zonder header en footer. Volledig gefocust op het product of dienst.

Wanneer gebruik je een landingspagina?

Zoals ik hierboven al een beetje vertel gebruik je het om een product of dienst aan te bieden. Laten we zeggen je bent een coach, je hebt een nieuw online programma die je gaat lanceren en wilt dit onder de aandacht brengen én natuurlijk jouw klanten en toekomstige klanten informeren en overtuigen.
Op de pagina promoot je dan als het ware je online programma met feitjes, informatie en speelt in op de behoefte van de klant.

Landingspagina - wat is het, wanneer en hoe gebruik je het | Eunoia Studio

Hoe gebruik je een landingspagina?

Met een landingspagina is het de bedoeling dat je het simpel en duidelijk houdt maar ook aantrekkelijk. Een gemiddelde klant zal binnen enkele seconden al een keuze hebben gemaakt of ze geïnteresseerd zijn of niet.

Tips voor een goede landingspagina

  1. Een pakkende titel is waar het mee begint. Je krijgt direct de aandacht van de bezoeker, probeer in te spelen op de vraag waar de klant mee rondloopt
  2. Zorg voor duidelijke call-to-action, een button waarmee ze gelijk kunnen aanmelden, bestellen of een e-mailadres kunnen achterlaten
  3. Plaats recensies van voorgaande klanten, zo bouw je een vertrouwensgevoel op

Mocht je nu denken “Hè, dat wil ik ook, een landingspagina.” of dat je meer informatie wilt, stuur dan gerust een mailtje en ik help je graag verder!