Eunoia Studio | grafisch ontwerpstudio | branding | webdesign | ebook design

Een website analyse uitvoeren

Heb jij al een website? Zoo ja, heb je al eens een website analyse uitgevoerd?

Misschien voelt of past je website niet meer goed bij wat je doet. Of voel je dat er verbetering mogelijk is. Of je weet dat je meer uit je website kunt halen. Of misschien is je website al wat ouder. Goede redenen om eens je website onder de loep te nemen.

Tips om je website te analyseren:

Gebruiksvriendelijkheid
Is de indeling van je pagina’s duidelijk en logisch? Heeft je navigatie/menu een heldere structuur? Zitten er bijvoorbeeld niet meer dan 7 items in je menu en is het duidelijk waar ze naartoe leiden? Zet het je bezoeker aan tot actie?

Vormgeving
Past deze nog bij wat jij wilt uitstralen? Sluit het nog aan op het aanbod dat je aanbiedt en spreekt het de (juiste) doelgroep aan?

Veiligheid & up-to-date
Zijn alle plugins nog up-to-date? Is je thema up-to-date? Wordt spam zoveel mogelijk geblokkeerd? En belangrijk: is het SSL-certificaat aanwezig en juist ingesteld? Het komt nog vaak voor dat een website dit niet heeft.

Responsive
Bijna alle websites werken tegenwoordig wel goed op desktop, tablets en mobiel, maar werkt alles ook echt goed? Ziet het er goed uit, overlapt er niets, of kunnen bepaalde elementen die op desktop goed werken op mobiel beter worden aangepast?

Interne- en externe links
Werken alle interne en externe links die op je pagina’s staan nog goed? Misschien heb je wel eens pagina’s verwijderd maar vergeten de links op andere pagina’s aan te passen. En als je naar externe websites linkt, check dan ook gelijk of deze nog kloppen.

Prestatie
Hoe snel is je website? En wat kun je hier nog winnen qua snelheid? Denk aan afbeeldingen verkleinen, een ander bestandstype gebruiken. Eventueel kun je hier plugins gebruiken om ze te verkleinen of zet ‘lazy load’ aan om alleen afbeeldingen te laden van de plek waar je bezoeker is.

Kom je ergens niet uit? Of heb je vragen, stuur dan gerust een mailtje, en ik help je graag verder!