Aan de slag met WordPress: een 'Categorie/Tag' toevoegen | Eunoia Studio

WordPress: een ‘Categorie/Tag’ toevoegen

Vandaag leg ik je niet alleen uit hoe je een categorie of een tag toevoegt aan een bericht. Maar wat is nu precies een categorie of een tag en wat is het verschil?

Kom je ergens niet uit? Heb je een vraag of mis je nog een belangrijke vraag? Laat het gerust weten in een reactie of neem contact op!


Allereerst wat is nu een categorie en wat is een tag. Een categorie gebruik je om je berichten in onder te verdelen. Zo gebruiken velen voor het delen van recepten de categorie ‘Recepten’. Je kan hier ook nog subcategorieΓ«n in maken bijvoorbeeld zoiets als ‘Hoofdgerechten’. Tags lijken hier veel op, maar worden meer gebruikt als sleutel/trefwoorden. Stel je hebt een recept gedeeld voor een hoofdgerecht, dit recept bevat pasta en is vegetarisch. Zo maak je het nog specifieker.

Tip: Maar teveel tags kunnen ook nadelig werken voor je SEO. Een overload aan tags is dus niet verstandig en veel berichten met dezelfde tags ook niet. Maximaal 1 of 2 berichten met diezelfde tags. Zoekmachines zullen je berichten anders als dubbele content zien als het bijvoorbeeld in 5 verschilledende tags te zien is. Denk er dus om: niet te specifiek en niet teveel per bericht.

Je kan een categorie of tag toevoegen aan een bericht.

Dit doe je door: in je WordPress dashboard naar > Berichten > en dan naar CategorieΓ«n of Tags te gaan.

Je kan hier dan een naam kiezen, de slug (die in de URL zichtbaar is) wordt automatisch toegevoegd maar kan ook handmatig worden toegevoegd.

Aan de slag met WordPress: Categorie/Tag toevoegen

Bij een categorie heb je nog de optie om een categorie als subcategorie onder een hoofdcategorie toe te voegen.

Aan de slag met WordPress: Categorie/Tag toevoegen